Het is donderdag en dat betekent weer een terugblik naar het interieur en de decoratie van ons oude huis. Ook dat huis heb ik volledig gestyled en veel elementen vind je terug in ons nieuwe huis.

In alle eerlijkheid moet ik bekennen dat de piano in ons oude huis meer ter decoratie was dan dat erop werd gespeeld. De piano is erg oud en dat zie je terug aan veel elementen. Natuurlijk ziet ‘ie er ook een beetje versleten uit, maar veel van de met de hand gekerfde decoraties zijn bewaard gebleven. 

huisvanmarielle_20200220_085122_2

Wat ik ook heel bijzonder vind aan de piano zijn de kandelaars. Welke nieuwe piano heeft dit nog? Hij mag dan oud en verweerd zijn, ik vind het een prachtige aanvulling in mijn interieur. Uit welk jaartal de piano komt weet ik niet, na een korte zoektocht ben ik erachter gekomen dat de meeste klassieke piano’s met kandelaars dateren uit de tijd voor 1950. Met recht een oudje. 

Wie mijn Instagram-account al een tijdje volgt weet dat ik gek ben op kaarsen. Het zal je dan ook niet verwonderen dat ik absoluut gecharmeerd ben van de kandelaars bij de piano. Dat is toch hartstikke gaaf? Niks kunstlicht, lekker romantisch kaarslicht bij een serenade op de piano! Veeg mij maar op.

Voor jullie verdere beeldvorming: dit staat er vlakbij mijn geliefde piano. Ik ben gek op oude koffers en oude boeken van perkament. Zie ook de perkamenten rolletjes op de pianotoetsen. 🙂 Hoe decoreren jullie je huis? En hebben jullie ook een pronkstuk in huis, zoals onze piano? 

Liefs, Mariëlle. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *