Een poosje geleden ontving ik een mailtje van Studentendrukwerk.nl, of ik voor hen een blog wilde schrijven over een nieuw product van ze: posters! Ik vind het altijd hartstikke leuk om blogs te schrijven en omdat er ook een leuke winactie aan vast zit voor mijn volgers op Instagram, heb ik met enthousiasme toegestemd! 

WhatsApp Image 2020-10-28 at 08.41.49 (1)

Posters printen op Studentendrukwerk.nl

Voordat ik mijn poster liet afdrukken, heb ik uiteraard mijn eigen product ontworpen. Dit gaat heel eenvoudig via de online editorJe kiest eerst het gewenste formaat van de poster (die ik véél te groot heb uitgekozen, proest). Vervolgens kan je een bestaand ontwerp kiezen, wat op moment van schrijven bestaat uit sterrenbeelden. Ik ga er van uit dat hier nog meer voorbeelden bij komen waar je uit kan kiezen, maar momenteel is dat nog een beetje beperkt. 

Het spreekt voor zich dat ik heb gekozen voor ‘nieuw project’. Omdat ik over deze poster een openbare blog zou schrijven, heb ik bewust niet gekozen voor een foto van mijn gezin of mijzelf. Dat is natuurlijk wel een hele leuke optie, mocht je één van de vijf give away posters winnen via mijn Instagram-actie. 

Het vinden van een geschikte afbeelding voor mijn poster bleek nog vrij lastig. De online editor van Studentendrukwerk.nl heeft namelijk een ingebouwde kwaliteits-checker, en veel van mijn afbeeldingen (bijvoorbeeld leuke foto’s via WhatsApp) waren simpelweg van te slechte kwaliteit. Mijn tip is dus: gebruik je eigen foto of koop een mooie kwaliteit foto. 

WhatsApp Image 2020-10-28 at 08.41.49 (5)

Verzending & verpakking van de poster

Na een poosje gezocht te hebben kreeg ik een grappig idee, ik moest er zelf althans best om grinniken. Het leek me ideaal en tevens hilarisch om een grote poster te hebben met instructies voor de was! Voor het geval ik eens van huis ben en er een wasje gedraaid moet worden. Vanaf nu kan ik zeggen: mij niet bellen! Kijk maar op de poster. 😉 Deze afbeelding is van Clean Mama, daar vind je trouwens nog veel meer leuke posters die je allemaal kunt downloaden als je jezelf even inschrijft. 

Na twee werkdagen had ik het pakket al in huis en ik moet zeggen dat het netjes ingepakt was. De poster is geheel kreukvrij aangekomen en is in een beschermende folie gewikkeld. Dit was tevens het moment waarop ik dacht ‘Hooo, dat is wel een ERG grote poster’, op de foto hieronder kan je zien dat ‘ie best wel aan de maat is. Strijkplank for scale 😉 Dit is het A0-formaat poster. Had ook wel een tikje kleiner gemogen, oeps! 

WhatsApp Image 2020-10-28 at 08.41.49 (9)

Kwaliteit van de poster

Over de kwaliteit van het papier ben ik zeer te spreken, het voelt dik aan en kreukelt niet snel als je de poster wil ophangen. Mocht de poster toch ‘knakken’ en zo’n vervelend scheurtje/vouwtje krijgen, dan is deze redelijk goed eruit te strijken. Maar zoals de poster zelf al zegt: Do not wring. Want die wrinkles komen er niet meer uit. 

WhatsApp Image 2020-10-28 at 08.41.49

De kwaliteit van de print vind ik ook super. De online editor geeft al aan of het een beetje mooi wordt afgedrukt of dat de kwaliteit van de afbeelding te slecht is, waardoor je een onscherpe poster krijgt. Dat zou natuurlijk zonde zijn! Het is dus echt wel handig om die kwaliteitscheck ten harte te nemen. 

WhatsApp Image 2020-10-28 at 08.41.50 (3)

Ondanks dat het formaat wel wat kleiner mocht (mijn eigen foutje) ben ik heel blij dat deze poster nu in onzer waskamer hangt! Hopen dat er ook echt gebruik van wordt gemaakt. 😉 Wil je ook toffe posters printen, dan kan dat via de website van Studentendrukwerk.nl. In de online editor kan je trouwens ook nog je eigen tekst of symbolen toevoegen, zodat je echt een unieke poster kunt maken. 

WhatsApp Image 2020-10-28 at 08.41.49 (3)

Win een poster!

In samenwerking met Studentendrukwerk.nl mag ik 5 posters weggeven! Kijk op mijn Instagram-account hoe je kunt meedoen! 🙂 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.