Het is een tijdje geleden, maar we hebben weer een hele leuke binnenkijker mogen ontvangen! We gaan naar binnen bij het huis van Mariska, ze woont in een heel bijzondere woning… Welkom bij Villa Punthuis!

Hallo, ik ben Mariska en samen met mijn gezin, hond en kat woon ik sinds april in onze Villa Punthuis. Leuk dat jullie bij ons komen gluren! Toen we deze woning op Funda voorbij zagen komen, waren we op slag verliefd. De vorige bewoners hebben de aparte bouwstijl laten ontwerpen door een architect uit Haren. De stijl van ons interieur is industrieel, zwart met hout. Maar dat kan je op de volgende foto’s uitgebreid bewonderen!

Door de hoge ramen en plafonds oogt ons huis heel ruim en licht. Dat combineert heel goed met de donkere elementen van huis, zoals de nis in de woonkamer en de eikenhouten vloer. De tafel in de nis met het bankje eronder en het tafeltje achter de bank hebben we zelf gemaakt. Ook hebben we veel meer groen in dit huis. Waar we in ons vorige huis misschien maar één plant hadden, hebben we nu een diversiteit aan mooie kamerplanten. De houten dukdalf (meerpaal) hebben we centraal tussen twee deuren staan, dat vult de ruimte mooi op. 

De stoel met de lamp is mijn favoriete plek in het huis. Mijn man heeft de lamp zelf gemaakt van navigatieverlichting en een oud statief van een landmeetapparaat. Het tafeltje naast de stoel is de kop die oorspronkelijk boven op de dukdalf hoort. In het verleden hebben we regelmatig scheepstrossen er omheen gegooid, nu is het dus een bijzettafeltje. 

De keuken is echt een woonkeuken die zich centraal in het huis bevindt. In de ochtend drinken we hier rustig een kop koffie en lezen we de krant. Vanuit de keuken loop je zo de tuin in en heb je een leuke doorkijk naar de woonkamer. De keuken zelf willen we in de toekomst nog eens aanpakken. 

Vanuit de gang kom je weer in de woonkamer en kan je rondlopen richting de keuken. Het oude klimrek komt uit een gymlokaal van een school, dat gebruiken we nu als kapstok. De planken boven en onder het klimrek zijn gemaakt van steigerhout. De ijzeren stootranden geven het geheel een stoer en industrieel uiterlijk. 

De tuin is ruim en overzichtelijk met diverse aanplantingen. Dit geeft een gesloten geheel waardoor we veel privacy hebben. We hebben voor de voor- en achtertuin diverse ideeën liggen waar we hopelijk in de komende jaren mee aan de slag kunnen.

Ik hoop dat jullie het binnengluren leuk vonden! Als je nog meer wil zien, volg me dan via Instagram @villa_punthuis of kijk eens op mijn website, www.villapunthuis.nl. 

Mariska

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *