De keuken is het hart van het huis, vind ik. De keuken is bij ons de plek voor gezellige gesprekken, heerlijk eten, een momentje voor jezelf of juist een serieus overleg. Ik kan hier heerlijk een moment voor mezelf pakken, tijdens het koken naar buiten turen en mijn leven overdenken en daarna schuiven we met z’n allen aan om te gaan eten.

kleinfornuis

De eettafel staat dan ook achter het fornuis, je ziet op de foto hierboven nog net een paar kaarsjes op de tafel staan. 🙂 De foto is overigens gemaakt door Ton Bouwer van Moonshine Productions in opdracht van de Wonen Landelijke Stijl, daar kan ik geen credits voor ontvangen. 😉 

De AGA lijkt geel van kleur op de foto, maar hij is echt roomwit. De kastjes hebben een olijfgroene kleur en deze kleur hebben we ook doorgetrokken naar de servieskast die je op de volgende foto kunt bewonderen. Mocht je nou denken, wat ziet dit plaatje er kerstig uit, dat klopt – deze foto is gemaakt voor de kerstspecial van de Wonen Landelijke Stijl. Als je goed kijkt zie je ook de krans bij de open haard en het toefje groen aan de snijplanken. Op tafel ligt ook allemaal kerstgroen. Het is natuurlijk al lang geen kerst meer, maar dat kan me lekker niks schelen, want ik vind het gewoon een super toffe foto! 

kleinkastkeuken

De buffetkast met mijn verzameling Pip-servies

Ik ben absoluut dol op deze servieskast. Mijn man heeft deze klassieke kast zelf gemaakt en geschilderd in dezelfde olijfgroene kleur als de keukenkastjes. Mijn privéverzameling van Pip Studio-servies wordt er prachtig in tentoongesteld. Er staat hier en daar ook servies tussen van Greengate. Greengate is van origine een bedrijf uit Denemarken, er is niets aan Denemarken dat ik niet mooi vind en ik haal heel graag een beetje sfeer uit dit land naar mijn huis. Gelukkig hoef je daarvoor niet helemaal vanuit Denemarken producten te bestellen, er zijn meer dan genoeg verkooppunten in Nederland. 🙂 Al zou het natuurlijk wel een mooi excuus zijn voor een tripje naar dit prachtige land. “Dag schat, ik ga even wat nieuw servies kopen!” 😉 

I LOVE FOOD

Who can blame me, right? Ik hou van heerlijk eten en maak dan ook geregeld kaasplankjes met allerlei lekkernijen erop. Wat mij betreft hoort een hapje bij gezelligheid & andersom. Als we bezoek hebben, is er dan ook eigenlijk altijd iets te snaaien. En zeg nou zelf, zo’n plankje ziet er ook gewoon hartstikke mooi uit! Dit was natuurlijk voor de fotoshoot, maar het komt best vaak voor dat ik zo’n plankje voorschotel aan de gasten. Of gewoon aan onszelf, dat gaat er ook altijd wel in. Wat ik zelf heel fijn vind aan een kaasplankje is dat het niet zoveel tijd en moeite kost om klaar te maken. Mochten we onverwacht bezoek hebben, dan hoef ik niet een half uur in de keuken te staan om wat lekkers op tafel te zetten. Daarom bereid ik met verjaardagen en andere feestjes ook altijd veel voor, zodat ik op het feest zelf niet de hele tijd bezig ben met hapjes en zelf ook een beetje kan genieten van de gezellige drukte. 😉

De foto hierboven heb ik zelf gemaakt, de kleuren van de keuken zien er dan ook ineens heel anders uit. De keuken heeft echter nog steeds dezelfde kleuren als voorheen. Het licht is natuurlijk heel anders. Wat er op het aanrecht staat wisselt nog al eens zoals je kunt zien. Ik probeer altijd elementen uit de natuur in mijn interieur weer te geven, daarbij ben ik gebonden aan het seizoen. Verse bloemen heb ik eigenlijk standaard in huis, ze geven kleur en fleur aan een ruimte (tenzij je ze te lang laat staan, hihi). 

Ben je niet zo goed met bloemen? Denk dan eens aan droogbloemen! Toevallig heb ik vorige week een heel leuk boeket gemaakt met droogbloemen. Deze blijft een stuk langer mooi dan verse bloemen. Check hier mijn blog over droogbloemen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.