Ik heb deze week toch zoiets leuks gedaan! Vorige week zag ik toevallig een online DIY (Do It Yourself) workshop bloemenkransen maken. Dit leek me wel heel erg leuk, ik ben gek op bloemen in huis en deze krans van droogbloemen blijft heel lang mooi. In deze blog zie je hoe een DIY-workshop werkt en wat ik ervan heb gemaakt! 

IMG-20200129-WA0019

Inhoud van het DIY-pakketje

Eerder deze week zat ik inspiratie op te doen op Pinterest en Instagram en what not, toen ik plots een heel leuk Instagram-account zag: CreatieveWorkshopsOnline. Je kunt hier verschillende ‘Do It Yourself’ (DIY) workshops volgen waaronder die ene waar mijn oog op viel, een workshop bloemenkransen maken van droogbloemen. Ik heb direct een pakketje besteld!

Ik word altijd heel erg blij als er een pakketje binnenkomt (want wie onthoudt wat je allemaal bestelt, toch?!), maar het is altijd extra leuk als er een persoonlijk briefje bij zit. Dat is sowieso de kracht van kleine shops, vind ik.

In het pakketje zit alles wat je nodig hebt om een bloemenkrans te maken; een gemengd bosje droogbloemen, een metalen frame met haak zodat je straks de krans kan ophangen, een aantal takjes eucalyptus en een klosje ijzerdraad. Er zitten ook verschillende instructievideo’s bij. Zelfs als je niet zo handig bent, kan je met dit leuke pakket heel gemakkelijk een mooi bloemstuk maken. 

Aan de slag

Tijd om zelf aan de slag te gaan. Muziekje erbij aan en even lekker knutselen. 

Het viel me echt reuze mee hoe moeilijk het is, dankzij de video’s heb je geen verdere instructie nodig en gaat het eigenlijk in één keer goed. 

Het materiaal is ook ruim voldoende. De bloemen die in het pakket zitten passen goed bij elkaar. 

Heel fijn dat er ook een klosje ijzerdraad bij zit, dat is namelijk echt iets dat ik zou vergeten te halen voordat ik aan dit leuke project begin. 

De tijd vliegt voorbij en binnen no time heb ik mijn zelfgemaakte bloemenkrans af! Stiekem nog best trots op het eindresultaat. 😉 

En ik zou Mariëlle niet zijn als ik er niet een paar sfeerplaatjes van heb geschoten! 

IMG-20200129-WA0021klein

Ook een DIY-bloemenkrans maken?

Wil je ook zelf een bloemenkrans maken? Ik heb mijn pakketje besteld via Creatieve Workshops Online. Wat vinden jullie van mijn krans? Ik ben er blij mee! 

2 reacties op “DIY: Bloemenkrans maken met droogbloemen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.