Een tijdje terug hield ik in samenwerking met Jeffrey van @sfeervolop10 een winactie waarbij we drie gastblogs hebben weggegeven. Eén van de winnaars is Annie van @macramehomeliving, zij was erg enthousiast over de winactie en heeft een prachtig interieur, dus we wilden haar graag een plekje geven! Hieronder vertelt ze alles over haar inrichting en waar ze inspiratie vandaan haalt. Annie, bedankt voor je vrolijke blog! 

Hallo lieve lezers, welkom bij mij thuis. Mijn naam is Annie Danhof en ik woon in Winsum, provincie Groningen. Samen met Guus heb ik twee kinderen: Jens (11) en Jade (5). Ik werk als LO-docente en coach op een middelbare school en heb daarnaast ook nog een eigen dansbedrijf. Daarnaast voetbal ik en sinds 1,5 jaar maak ik macramé creaties. Ik hou van sporten en bezig zijn, thuis vind ik rust.

Wit, hout, naturel, rust

De liefde voor wit is er vanaf het begin geweest. In alle huizen die ik hiervoor heb gehad, had ik het liefst alles wit. Het is natuurlijk niet altijd even praktisch, zeker niet met huisdieren en kinderen, maar ik vind het zo mooi. In één huis had ik zelfs alle vloerplanken wit geverfd, prachtig vond ik het. Wit kan heel kil zijn, maar dat is het absoluut niet bij mij. Gezellig en knus, zou ik eerder zeggen.

Keuken

Toen ik 3,5 jaar geleden in dit huis kwam wonen heb ik de keuken eruit laten slopen en zelf een keuken ontworpen die centraal in de woonkamer staat. De eyecatcher van de woonkamer. Het is gemaakt van hout met een dik betonnen blad. Het heeft wel wat weg van een boerenkeuken, terug naar mijn roots als boerendochter. Je zou denken dat ik voor wit koos, maar ik ging voor de verandering voor iets anders, met de gedachte dat ik de keuken later alsnog wel wit zou verven. 😉 Ik ben tot nu toe nog steeds zo blij met mijn keuze. De maker van de keuken (Ben Osinga) heeft alles met de hand op maat gemaakt. Hij kwam daardoor ook veel bij ons thuis en toen de keuken klaar was, heeft hij hem naar mijn dochter vernoemd, Jade. Zo bijzonder!

Woonkamer

Qua indeling vond ik de woonkamer best lastig, want ik vind dat je altijd naar ruimte moet kunnen kijken. Vandaar dat de bank aan de zijkant moest komen en je vanuit daar de tuin en de hele woonkamer in kan kijken. Sinds een jaar heb ik nu de tegenoverliggende wand een betonlook gegeven. Dat gaat dan echt op z’n Annie’s en dat betekent: om 16.00 uur bedenken dat je dat wel leuk lijkt, niks afplakken en gewoon met een mega grote kwast heel ruig de verf erop smeren, al half in het donker beseffen dat je te weinig verf hebt, en dus nog een keer naar de winkel gaat, want het moet wel die dag af. En het grappige is, dat velen nu vragen welke verf ik heb gebruikt en hoe ik het aangepakt heb. Het eindresultaat was dus goed. De Groningse spreuk ‘nait soezen, moar doan’ past ook heel goed bij mij. Vertaling: niet zeuren, gewoon doen.

Kringloop

Mijn smaak is niet duur. Ik vind kringloopwinkels en tweedehands spullen geweldig. Soms een verfje erover, maar vaak ook niet. Je vindt in mijn hele huis veel oude spullen. Zoals de dekenkist in de keuken en alle stoelen, de piano, het oude houtenbankje, speelgoedkeukentje, de zeegrastas met oude gordijntouw, twee oude kolenkorven. Meubels met een herinnering of die je dierbaar zijn, het maakt een huis persoonlijker en warmer. Zo heb ik het oude bed van mijn ouders ook gekregen. Hun eerste bed, 1.20 meter breed. Opnieuw geverfd, nieuwe matras gekocht. Zoiets zou ik ook niet snel wegdoen. Ik hecht daar veel waarde aan.

Entree

De hal is klein en praktisch ingedeeld. Het is ook niet een ruimte waar je vaak bent. De trap heb ik nog niet zo lang geleden laten renoveren met wit en een lichte betonlook. Het maakte alles meteen ruimer en netter. Bovenaan de trap hangt een schilderij van mij en mijn kinderen. Het is gemaakt door @Drawnbyalies. Ze is een leerling van mij geweest en ik zag wat voor moois ze allemaal maakte en toen heb ik haar gevraagd om dit voor mij te maken. Het is een groot schilderij en zo perfect gemaakt. De kinderen lopen over het strand vanuit mijn hoofd. En vanuit beneden in de hal gezien, loop je dus zo door. De kleuren kwamen mooi overeen.

Slaapkamers

Wit, wit en wit… De kamer waar ook bijna alles wit is, is de master bedroom. De vloer is alleen licht eiken. Velen zeggen dat het romantisch en brocante eruit ziet, misschien is dat ook wel zo. Het is alleen geen bewuste keuze, ik doe ook niet mee aan een bepaalde stijl. Ik kan heel snel kiezen en weet al snel hoe ik het wil. Veel stijlen dan door elkaar met als kenmerkend aspect rust.

Macramé

De wanddecoraties wisselen wel eens omdat ik dan weer wat nieuws heb gemaakt met macramé. Door het hele huis en sinds kort ook in de tuin vind je mijn creaties. Ik ben er 1,5 jaar geleden mee begonnen omdat ik toen een voorste kruisbandoperatie heb ondergaan. Dat betekende een jaar revalideren en niet kunnen sporten. Niks doen ben ik niet goed in, dus toen was ik blij dat ik macramé vond. Via filmpjes het zelf geleerd. Erg leuk en rustgevend om te doen. Af en toe maak ik ook wat voor anderen. Hier Jade haar kamertje, beetje roze, omdat ze dat zelf zo mooi vind.

Badkamer

Ook deze heb ik zelf ontworpen en ingedeeld. Ik wilde geen tegels aan de muren en toen moest de stukadoor dat op een speciale manier doen. Op de vloer liggen hele lichte, zandkleurige tegels en het badmeubel is door Guus zelf gemaakt.

De tuin

We zijn sinds de Corona-crisis bezig met de tuin. De heg was aan één kant helemaal bruin en moest vervangen worden. En als je eenmaal begint, dan ga je door. De overkapping is nu bijna klaar en verder wordt de tuin redelijk strak. Grote lichtgrijze betontegels, gras en aan de zijkanten wat bomen en planten. En alles met witte bloemen, potten en accessoires aangevuld. Nu al zo blij met deze extra ruimte. Vakantie in eigen tuin wordt het dit jaar waarschijnlijk, dus blij dat we nu doorpakken.

Tot slot

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om een kijkje in mijn huis te krijgen. Mochten jullie meer willen weten of als je iets leuks ziet en wil weten waar ik het heb gekocht, of zelf ook een leuke macramé willen, dan hoor ik het graag. Ik wil Mariëlle en Sanne bedanken voor deze kans, echt erg leuk om te doen en had zelfs nog het gevoel dat ik nog veel meer kon vertellen. Op Instagram kun je mij vinden onder @Macramehomeliving, graag tot horens. Liefs, Annie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.