Tijd voor een nieuwe binnenkijker! In elke binnenkijker lichten we een leuk Instagram-account uit met een prachtig interieur. Deze keer laten we ons inspireren door het interieur van Yonne, voor sommigen beter bekend als @huizemus op Instagram. Ondanks dat Yonne veel kleur gebruikt, weet ze toch een heel rustig beeld te creëren. Kijk zelf maar!

Hoi iedereen! Ik ben Yonne en samen met mijn vriend Thomas en kat Pim woon ik in het gezellige Breda. Van jongs af aan ben ik veel met interieur bezig. Als kind speelde ik met mijn broertje en zusje ‘Eigen Huis en Tuin’ na en gaf ik regelmatig mijn slaapkamer een make-over. Nog steeds ben ik dol op alles wat met interieur en styling te maken heeft en heb ik de afgelopen jaren mijn eigen stijl kunnen ontdekken en realiseren.

Drie jaar geleden kochten we deze fijne hoekwoning. Mijn vriend en ik hebben gelukkig dezelfde smaak, dus het kiezen van kleuren en meubels kostte niet veel tijd en moeite. Voor de benedenverdieping hebben we gekozen voor wandkleuren in drie tinten groen. Groen is al jaren mijn favoriete kleur en ik weet dat ik niet snel zat ben van deze kleur. We zijn gestart met de meubels die we al hadden en in de loop der tijd hebben we steeds een meubel vervangen of toegevoegd. Ik vind het leuk als een interieur groeit en je iets kunt kopen als je er toevallig tegenaan loopt.

Ik vind het moeilijk om onze stijl in één woord te vangen. Ons huis is kleurrijk en een mix van oude en nieuwe spullen. We hebben voor een strakke, industriële keuken gekozen. Door het te combineren met veel hout, groen en gezellige accessoires wordt het geheel minder modern. Ik houd ook van luxe, aaibare stoffen. Dit zie je terug in onze velvet bank met veel kussens en de schapenvachtjes. Verder ben ik dol op oude spulletjes. Dit maakt, wat mij betreft, ons huis uniek.

In onze slaapkamer hebben we ervoor gekozen om alle wanden blauw te verven. Ook het kastje – een erfstuk van mijn opa – verfden we mee. Dit lijkt misschien heftig, maar geeft juist een heel sfeervol, rustig effect.

Ik vind het een leuke uitdaging om mijn huis te stylen met een niet al te hoog budget. Onze eetkamerstoeltjes zijn oude schoolstoelen en vonden we in de schuur van Thomas’ opa en oma. De paarse kast was een kringloopvondst en de vlinderstoel kochten we voor een paar tientjes in Sri Lanka. Verder komen bijna al mijn accessoires van rommelmarkten en kringloopwinkels.

Voor mooie kleurencombinaties laat ik me graag inspireren in het buitenland, door bijvoorbeeld de gekleurde huisjes daar. Ook op Pinterest, Instagram en in woontijdschriften doe ik veel ideeën op. Voor de kleuren in onze woonkamer heb ik me laten inspireren door ons vloerkleed. Deze kleuren komen nu in de hele kamer terug.

Sinds een paar jaar ben ik ook actief met het fotograferen van mijn interieur voor mijn Instagram-account @huizemus. Neem gerust een kijkje als je meer van mijn interieur wil zien en lezen. Hopelijk heb ik jullie kunnen inspireren! Liefs, Yonne.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.