Hallo allemaal!

Yes, een gastblog gewonnen! Oké, dit heb ik nog nooit gedaan, maar ik probeer jullie op een prettige manier een kijkje te geven in ons huis en misschien jullie te inspireren. Ik zal mij eerst even voorstellen. Mijn naam is Rianne Bakker en wij wonen sinds 2010 in ons eigen gebouwde huis in het noorden van Nederland, Muntendam. Hier wonen wij met veel plezier en genieten wij elke dag van het vrije uitzicht.

Sinds januari dit jaar ben ik fanatiek op Insta onder de naam Styling by Rianne. Daarvoor zat ik ook op Insta, maar dan onder mijn eigen naam. Ik kwam zoveel leuke interieuraccounts tegen dat ik mij daaraan toegevoegd heb. Ik heb misschien niet het perfecte interieur, maar ja, wat is een perfect interieur? Wij zijn er blij mee en wij voelen ons thuis. Dat is toch het belangrijkste?

Ons interieur is in de basis grijs. Verschillende tinten grijs tot zwart in combinatie met wit. Daarnaast zijn de accessoires in andere tinten. Op dit moment zijn die donkergroen met wat goudgele tinten. Het veranderen gebeurt regelmatig. Ik heb al zoveel kleuren gehad, onder andere oranje, geel en blauw. Het voordeel van een grijze met witte basis is dat je alle kleuren kan toevoegen.

Mijn inspiratie haal ik o.a. uit Instagram, woonbladen, woonprogramma’s op televisie, Pinterest en YouTube. Zodra ik een programma of woonblad doorblader, krijg ik de kriebels. Het liefst moet ik mijn ideeën dan ook meteen uitvoeren. Ken jij dat? Mijn man wordt er wel eens gek van. 😉 Zo ook deze hanglampen boven de eettafel. In een programma kwamen lampen in diverse maten en modellen boven een eettafel voorbij. Dit bracht mij weer op een idee. Eerst kijk ik of er thuis iets is wat er geschikt voor is, zo niet dan ga ik op zoek. Verschillende winkels, kringloop en ook Marktplaats struin ik af. Meestal heeft het een update of aanpassing nodig om het zo te krijgen zoals ik het wil. No problem, zorgen we voor! Bij de bouwmarkt zien ze mij regelmatig. Op mijn Insta zie je meer bij de hoogtepunten DIY.

Onze slaapkamer heeft inmiddels al anderhalf jaar terug een makeover gehad. Het begon met een nieuw bed. En van het een komt het ander. Er is een houten vloer in gekomen. De muren zijn donkergroen geverfd en het wandje achter het bed heeft een goudgele kleur gekregen. Verder afgestyled met zwart en goudkleurige accessoires. Nog steeds erg blij mee. De donkere kleuren vind ik op de een of andere manier fijn, rustgevend.

We wonen hier inmiddels 10 jaar en dan zijn een aantal ruimtes toe aan een frisse wind. Zo ook de hal. Hier waren de muren wit, met uitzondering langs de trap. Nu niet meer, hier zijn alle muren zeer donkergrijs gemaakt met de kleur Raaf van Histor. Ook het plafond beneden is in deze kleur geverfd. Met de deuren en deurlijsten in het zuiver mat wit is dit een supergave combinatie. De kapstok onder de trap is er nog niet, maar zit in de planning. Zolang dit nog vrij is staat er regelmatig wat anders. Lekker hoekje om mee te experimenteren. 

Op dit moment ben ik met een cursus interieurstylist bezig. Vorig jaar heb ik bij een aantal mensen al interieur en kleuradvies mogen geven. Dat is zo leuk om te doen. Dat wil ik zeker vaker gaan doen. Daar krijg ik zoveel positieve energie van. Helemaal als je lieve berichten krijgt dat ze er blij mee zijn.

Met een eigen huis heb je altijd wel iets wat er nog moet of kan gebeuren. Vorig jaar hebben we dan ook onze losse veranda gebouwd. Fantastische plek om van de tuin te genieten. ‘s Morgens drink ik hier graag mijn kopje koffie en word ik wakker met getjilp van allerlei vogeltjes. Ook in de veranda zie je weer zwart terug zoals in huis. De kleuren wit, zwart en groen komen zelfs in de planten en bloemen terug. Witte bloemen zijn mijn favoriet. Voor de tuin heb ik nog een klein verlanglijstje, maar… dat is alleen maar goed toch?

Hopelijk vonden jullie het leuk om bij mij in huis te kijken en heb ik jou misschien wel geïnspireerd. Wil je meer zien kijk dan op mijn Insta-account. Onder de naam styling_by_rianne kan je mij vinden. Ik vond het leuk om hier een blog bij Huis van Marielle te mogen schrijven en wil dan ook Mariëlle en sfeervolop10 hiervoor bedanken.

Rianne, bedankt voor je leuke blog en een binnenkijkje in je huis & tuin! We hebben ervan genoten en vinden het super leuk dat je mee hebt gedaan met de winactie. Liefs, Mariëlle!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.