Hai allemaal, welkom bij nummer 24! Mijn naam is Elja Ruzius en ik woon in Wildervank, in het zuidoosten van de provincie Groningen. Samen met mijn vriend Wouter, ons zoontje Hugo (2) en onze twee poezenvriendjes woon ik in een vrijstaande woning uit de jaren 30. In augustus 2018 kregen we de sleutel, we wonen er inmiddels dus alweer een tijdje. 

Ik werk op de afdeling burgerzaken in een prachtige Drentse gemeente. Daarnaast vind ik het heerlijk om creatief bezig te zijn of te klussen. Maar ik breng mijn tijd ook graag door met mijn gezin of onze vrienden. 
 
Wij zijn gaan samenwonen in ons vorige huis. Een vrij nieuwe drive-in woning. Alle muren recht en strak. Ideaal met het plaatsen van kasten, maar ik heb het altijd lastig gevonden om een knus gevoel in huis te krijgen. Toen het vast stond dat we wilden gaan verhuizen werd het al gauw duidelijk dat we allebei graag een huis met karakter en sfeer wilden, maar wel met moderne gemakken van nu. Die hebben we gekocht!
We wisten dat we direct de benedenverdieping drastisch wilden aanpakken. De keuken was behoorlijk gedateerd en de muur tussen de keuken en de woonkamer moest komen te vervallen. We hebben op de bovenverdieping ook aardig wat werk moeten verzetten om de slaapkamers te moderniseren. Daarna hebben we beetje bij beetje ons interieur aangepast. En we zijn er nog niet! We hebben veel ideeën en in het interieur willen we nog veel aanpassen. Het is waar dat je met een ‘oud’ huis nooit klaar bent met klussen. 

Mijn inspiratie voor het inrichten en stylen van ons huis haal ik uit interieuraccounts op Instagram. Ik volg er dan ook vrij veel. Ook kijk ik veel op Pinterest.

Wat al een lange tijd op ons wensenlijstje stond was een ronde tafel. En door de open keuken kregen we hier een mooie plek voor. Een robuuste eikenhouten tafel is het geworden. We waren beide op slag verliefd op deze tafel. 

Qua inrichting hebben we een mix van een aantal stijlen. We neigen naar het Scandinavische met een vleug industrieel. Vooral de combinatie van wit met hout vinden we erg mooi. Het geeft rust en toch warmte. Dit zie je overal in huis terug komen. Kleur in huis vind ik altijd erg mooi als ik het bij anderen zie, maar zelf raak ik er altijd snel op uit gekeken. 

De zithoek past inmiddels niet meer echt bij de rest van de meubels. Een nieuwe bank en fauteuil uitzoeken staat hoog op ons lijstje. Zodra we weer een beetje normaal naar de winkels kunnen gaan we dit gauw uitzoeken! 

Ik hoop dat ik anderen met mijn account net zo kan inspireren als dat ik geïnspireerd raak door alle mooie accounts. Blijf mij vooral volgen want er komen nog een hoop mooie transformaties aan van o.a. de trapopgang met onze prachtige trap en glas in lood ramen en de bijkeuken! Liefs, Elja.

Elja, bedankt voor je leuke blog en een kijkje in je huis & leven! Elja volgen op Instagram? Volg @bijnummer24!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.